به گزارش بورس خبر در روز شنبه بانکها متحمل زیان انباشته شده و آخرین گزارشات پرداخت وام بدون ضامن حاکی از تعلیق این وام میباشد.
زیان انباشته ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی ۱۲ بانک
بررسی صورت مالی ۲۷ بانک کشور نشان میدهد در آخرین صورتهای مالی ۱۲ بانک زیان انباشته نزدیک به ۳۰۰ هزار میلیارد تومانی ثبت شده و در ۱۵ بانک نیز سود انباشته ۴۳ هزار میلیارد تومانی مشاهده میشود.
زیان انباشته بانک آینده ۵۰ برابر سرمایه این بانک و زیان انباشته بانک سرمایه ۹۶ برابر سرمایه ثبت شده این بانک است. براساس ماده ۱۴۱ قانون تجارت، در صورتی که زیان انباشته یک شرکت به ۵۰ درصد سرمایه پایه آن برسد، هیاتمدیره یا باید سرمایه شرکت را افزایش دهد یا اعلام ورشکستگی و انحلال کند.
بالاترین رقم زیان انباشته مربوط به بانک خصوصی آینده با ۸۱ هزار و ۹۵۵ میلیارد تومان است. پس از این بانک، بانک دولتی ملی با ۶۷ هزار و ۵۲۴ میلیارد تومان زیان انباشته تا پایان سال ۱۳۹۹ (آخرین صورت مالی) دوم است. بانک خصوصی سرمایه با ۳۸ هزار و ۵۰۳ میلیارد تومان سوم است.
دولت پشیمان شد؛ پرداخت وام ۱۰۰ میلیونی بدون ضامن به تعویق افتاد!
به دستور رئیس جمهور بانکهای دولتی مکلف به پرداخت وام ۱۰۰ میلیون تومانی بدون ضامن شدهاند. ابتدا قرار بود این وام، از ابتدای بهمن ماه پرداخت شود. اما حالا مشخص شده که زمان پرداخت وام ۱۰۰ میلیونی از سال آینده است.
یکی از شروط پرداخت این وام، انجام اعتبارسنجی مشتریان است. حالا رئیس بانک مرکزی اعلام کرده که مقررات اعتبارسنجی مشتریان در حال بازنگری است و مقررات جدید تا پایان سال به سیستم بانکی اعلام میشود.
به همین دلیل میتوان گفت تا زمانی که مقررات اعتبار سنجی مشتریان بازنگری و تعیین نشود، نمیتوان انتظار داشت که متقاضیان بتوانند وام ۱۰۰ میلیون تومانی را دریافت کنند.
پیش از این گفته شده بود که کارمندان دولت نیازی به اعتبار سنجی ندارند. به نظر میرسد وام ۱۰۰ میلیونی در سال ۱۴۰۰ پرداخت نمیشود و احتمالا پرداخت آن به سال ۱۴۰۱ موکول میشود. مگر برای کارمندان رسمی دولت.
سهم دولت از صندوق توسعه ملی کاهش پیدا کرد
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ گفت که سهم دولت از صندوق توسعه ملی کاهش پیدا کرد؛ به این دلیل که دولت اذن مقام معظم رهبری را نداشت.
به گفته وی، تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ در سال آینده حق عائلهمندی برای بازنشستگان و کارکنان دو برابر و حق اولاد سه برابر مصوب شد.
یکهفتم بودجه عمومی سهم ۱۸ صندوق بازنشستگی ورشکسته
اتخاذ تصمیمات هزینهساز برای در ایران ۱۸ صندوق بازنشستگی وجود دارد که در مجموع حدود ۲۳.۶ میلیون نفر مشترک و مستمریبگیر اصلی را تحت پوشش قرار دادهاند و از مجموع این ۱۸صندوق، ۴ صندوق عملا برای پرداخت حقوق و مزایای بازنشستگان خود به کمکهای بودجهای وابسته هستند.
سهم کمکهای دولت به صندوقهای بازنشستگی ورشکسته در لایحه بودجه۱۴۰۱ به ۱۴.۵ درصد (معادل بیش از یکهفتم) کل منابع بودجه عمومی رسیده که این میزان نسبت به عملکرد سال قبل ۲۵ درصد و نسبت به عملکرد سال۹۳معادل ۶۲۳ درصد افزایش نشان میدهد.
صندوقهای بازنشسته در سالیان گذشته، تضعیف حوزه مولد و کاهش اشتغالزایی جدید و فساد و سوءمدیریت در اداره منابع صندوقهای بازنشستگی باعث شده در عصر حاضر که زمان بازنشستگی بیمهپردازان باسابقه فرارسیده، اغلب صندوقها بهسختی بتوانند از محل حق بیمههای دریافتی و منابع داخلی نسبت به پرداخت مستمری بازنشستگان خود اقدام کنند.
وام ودیعه مسکن وارد بودجه ۱۴۰۱ میشود
معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی:
وزارت راه و شهرسازی برای کمک به مستأجران در بخش اجارهبها پیشنهادهایی را برای تصویب آماده کرده است. هدف از انجام این کار ساماندهی بازار اجاره و تسهیلگری در پرداخت هزینههای اجاره برای مستأجران است.