بورس خبر ایرانیان

www.BourseKhabarIranian.ir/

شناسه خبر : 87787 دوشنبه 23 اسفند 1400 15:59
جنجال بی کیفیتی کالا همچنان پر سر و صدا؛

کیفیت کالا بستگی به انصاف تولید کننده دارد/تورم موجب کاهش قدرت خرید مردم

تورم و تحریم مسائلی موجود در کشور هستند که زندگی مردم و همچنین محصولات تولیدی را تحت تاثیر خود قرار داده اند، تحریم ها مانع رشد تولید شده و تولیدکنندگان با این قضیه دست و پنجه نرم می کنند.

مهشید عبادی، بورس خبر؛ در بحبوحه مسائل مهم اقتصادی و سروصدا و جنجال حاکی از کیفیت پایین کالای ایرانی بورس خبر با آلبرت بغزیان استاد اقتصاد و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران به گفتگو پرداخت.

* تحریم ها چه تاثیری روی صادرات غیر نفتی ما گذاشته است؟

تحریم ممانعت ایجاد میکند، بنابراین میتواند مانع تولید،صادرات یا واردات باشد همه اینها تحت تاثیر تحریم قرار گرفته و تحریم جلوی رشد تولید ملی را می‌گیرد.
اینکه ما در این تحریم چطور  به خود آمدیم و چقدر توانستیم جایگزین و اقتصاد را مقام و تاب آور کنیم مهم بوده و ممانعت ما برای اینکه رفاه مردم کاهش پیدا نکند مد نظر هست.
زمانی که اشتغال و شاخص های تورم را مشاهده میکنیم میبینیم که ارزش پول ملی هم داخل و هم خارج کاهش پیدا کرده، نه اشتغال زیاد شده و نه قدرت خرید مردم افزایش یافته، همچنین تورم موجب کاهش ۳۰ تا ۳۵ درصد از قدرت خرید مردم شده،  بنابراین تحریم ها رفاه را کاهش داده است.



 
* صحبت ها و جنجال های حاکی از کیفیت پایین کالای ایرانی را چطور میتوان کنترل کرد؟

بحث کیفیت به انصاف  تولید کننده بستگی دارد هیچ دولتی نمی‌تواند روی کیفیت سرمایه گذاری کرده و به تولید کننده فشار بیاورد ، اما میتواند بر نارضایتی مردم روی محصولات تاکید داشته باشد ‌.
در این مسئله هم( نوع محصول) مهم است.
ما محصولات صادراتی ای داریم که طبق دارا بودن استانداردهایی میتوانند به کشور های مقابل صادر شوند ، زمانی که میگوییم کالایی را صادر میکنیم مسلما آن محصول استاندارد های حداقلی کشور مقابل را برآورده میکند.


بغزیان در ادامه گفتگو با بورس خبر افزود: اگر ما بر روی کالاهای وارداتی نظارت نداشته باشیم کالا کم کیفیت میشود.
ما روی کالایی هم که تولید میکنیم و میخواهد مصرف داخلی شود نظارتی نداریم مانند خودرو ، چرا میگوییم خودرو ما بی کیفیت است؟
به دلیل اینکه خودرو ساز ما فقط توانایی فروش در داخل کشور را دارد ، یا کیفیت پایین  لوازم خانگی  که وزارت صمت، سازمان استاندارد یا دیگر نهادها باید نظارت بکنند که پول مردم هدر نرود اما اینها خواب هستند .
یا ممکن است اجازه هایی را صادر کنند با اینکه میدانند محصولی بی کیفیت بوده و تولید و مصرفش خطرناک است
ما فقط در داخل کشور میتوانیم کالای کم کیفیت به مردم بفروشیم
در صورتی که این کالا را خارج از شما نمی‌خرند نه قیمت مناسبی دارد و نه کیفیت خوبی، چون دولت آن کشور شرایطی را برای واردات میگذارد که درصورت نبود استاندارهای مورد نظر آن کشور کالا صادر نمیشود، به عنوان مثال برای کالای فلّه مجوز صادر نمیشود مثلا زعفران بسته بندی را قبول نمی‌کنند .
کشور مقابل هم روی برآوری محصول نظارت میکند تا به دست مردم کشورش برسد.


این کارشناس با اشاره به بی کیفیت بودن برخی محصولات خصوصا خودرو، گفت: اما ما اینجا حمایتی ندیدیم یعنی دولتی که بگوید اگر خودرو بی کیفیت است یا باید تعطیل و یا  با کیفیت شود به دلیل اینکه مردم ما ناراضی اند‌. وقتی کیفیت ندارد یعنی تست نشده و کسی مشکل را مطالبه نکرده است با همین وضع هم مردم ما در صف ثبت نام خودرو هستند.
ما کالای با کیفیت هم میتوانیم تولید کنیم ولی تا زمانی که طمع و بی انصافی تولیدکننده حاکم باشد همین وضع است، اگر کسی هم خرید نکند به فرد دیگری می‌فروشد و این دردی را دوا نمی‌کند.

مسئولین ما هم بارها تاکید کردند که کالای ما باید با کیفیت باشد ولی زمانی که ناظر خواب باشد هر کالایی می‌تواند در ویترین های داخلی و معرض فروش قرار بگیرد اما همین را نمی‌تواند صادر کند چون کشور مقابل حواسش هست که کالای بی کیفیت برای مصرف کننده داخلی خود عرضه نشود.

کلیه حقوق این سایت برای بورس خبر ایرانیان محفوظ است
نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است
Copyright © 2021 www.‎BourseKhabarIranian.ir, All rights reserved.