به گزارش بورس خبر، محسن منصوری معاون اجرایی رئیس جمهور روز دوشنبه در آستانه هفته دولت در برنامه صف اول ضمن تبریک به مناسبت فرارسیدن هفته دولت و گرامیداشت یاد شهید رجایی و شهید باهنر و با اشاره به کارنامه فعالیت دوساله دولت سیزدهم گفت: دولت در شرایط سختی کار را تحویل گرفت و در ابتدای شروع کار با ۴۸۰ همت(هزار میلیارد تومان) کسری بودجه مواجه بود ولی در پایان سال ۱۴۰۰ دولت بودجه را تراز به پایان رساند و این نه با استقراض بلکه با تولید و افزایش درآمدهای دولت کسری بودجه جبران شد.
وی ادامه داد: از دیگر دستاوردهای بزرگ دولت حل بحران شیوع ویروس کرونا بود. همچنین ۸ میلیارد دلار منابع ارزی کشور که باید صرف دارو و کالای اساسی میشد در همان ماههای آغاز و قبل استفرار دولت سیزدهم این مقدار هزینه شده و در زمینه ذخایر کالای اساسی شرایط بحرانی بود. شرایط کالاهای اساسی در برخی استان ذخیره کمتر از ۱۲ روز را داشت و خطوط راهبردی ذخیره کالای اساسی رعایت نشده بود.
معاون اجرایی رئیس جمهور تصریح کرد: در شهریور ۱۴۰۰ به اذعان بانک مرکزی وقت دولت سیزدهم با تورم ۶۰ درصدی مواجه بود و در اولین جلسه استقرار آیت الله رئیسی اعداد و ارقام و دغدغههای جالبی مطرح میشد که برای ثبت در تاریخ خوب است بیان شود، مثلا میگفتند چطور میخواهید حقوق را پرداخت کنید و یا سرپرست بانک مرکزی گفته بود که با تورمی بیسابقه و سه رقمی روبه رو خواهید شد. اما به لطف خدا بسیاری از این مسائل در دولت مدیریت شد.
منصوری با بیان اینکه در دولت لازم بود تغییر ریلی صورت گیرد، تصریح کرد: اتکای دولت به ظرفیتهای داخل کشور است و این نگاه را گرهگشا میداند.
دولت خود را مکلف به جوانگرایی میداند
وی با تاکید بر اینکه دولت خود را مکلف به جوانگرایی میداند گفت: میانگین سنی در دولت کاهش یافته است. این دولت برنامه محور است و قبل از سر کار آمدن برنامه خود را منتشر کرد و این برنامه در حال تکمیل است. مبارزه با فساد و شفافیت از شعارهای اساسی دولت است. برای اولین بار صورتهای مالی بیش از هزار شرکت بزرگ منتشر شد. یکی از اقدامات در مبارزه با فساد تجمیع حسابها در خزانه بود.
دو برابر شدن حقوق اعضای دولت کذب محض است
منصوری دو برابر شدن حقوق اعضای دولت را کذب محض دانست و عنوان کرد: دریافتی و پرداختی درقانون بودجه وجود دارد و مشخص است.
معاون اجرایی رییس جمهور با تاکید بر انکه دولت سعی دارد پروژه جدید افتتاح نکند و بی جهت کلنگ نزند، یادآور شد: این دولت هدفگذاری اتمام پروژههای نیمه تمام با پیشرفت فیزیکی بالا را رقم زده است. همین نگاه باعث شده بسیاری از پروژه های چند دهساله در این دولت به پایان برسد. پروژههایی که در اولویت اتمام قرار دارد از جهت مولد بودن و اشتغالزایی بسیار حائز اهمیت است.
اصلاح فرهنگ مدیریتی کشور با سفرهای استانی
منصوری با اشاره به فلسفه سفرهای استانی آیت الله رئیسی، این سفرها را در راستای تحقق عدالت و رسیدگی مستقیم به درد و رنج مردم توصیف کرد و گفت: این سفرها اصلاح فرهنگ مدیریتی کشور است. سالها شاهد مدیریتی کارتابل بودیم ولی این دولت مدیریت میدانی دارد که گره گشایی از مسائل مردم میکند و نشاط و امید آفرینی را رقم میزند.
معاون اجرایی رییس جمهور افزود: به برکت این سفرها تا امروز بیش از ۶هزار مصوبه منعقد شده و ۴۸۰ هزار میلیارد اعتبار عمرانی در نظر گرفته شده است و از میزان ۱۳۵ هزار میلیارد تومان پرداخت شده که تحول بزرگ است. همچنین سفرهای استانی کارکرد اقتصادی و عمرانی دارد. قبل از سفر به استان با سرمایه گذارها جلسه برگزار میکنیم.
منصوری با بیان اینکه در دور دوم سفرها، سرمایه گذاران برای تامین ۱۶۰۰ همت (هزار میلیارد تومان) اعلام آمادگی کرده اند، خاطرنشان کرد: تفاهم نامهها در این زمینه منعقد شده است.
عهد اخوت با هیچ مدیری نبستهایم
وی دیگر کارکرد سفرهای استانی را ارزیابی عملکرد مدیران استانها دانست و بیان کرد: این دستور کار اصلی دولت است و در همه سطوح انجام میگیرد، این ارزیابی به چند شیوه انجام میشود؛ نخست دستگاههایی متولی ارزیابی عملکرد مدیران هستند و درمرحله بعد مردم بهترین گواه و شاهد برای موفقیت و ناکامی مدیران هستند و حلقهها و گروه های میانی و دستگاههای نظارتی از دیگر ناظران عملکرد مدیران هستند.
معاون اجرایی رییس جمهور تاکید کرد: عهد اخوت با هیچ مدیری نبستهایم و چک سفید امضا به کسی ندادهایم. تغییر تحولات مدیریتی در این دولت به نفع مردم رقم میخورد.
منصوری با اشاره به احیای واحدهای نیمه تعطیل در این دولت خاطرنشان کرد: به دلایلی مختلف برخی کارخانهها در سالهای گذشته در کشور تعطیل و نیمه تعطیل شده اند و کمتر از ۵۰ درصد ظرفیت آن فعال بوده، آیت الله رئیسی در شعارهای انتخاباتی و بعد از آن بر احیای واحدهای نیمه تعطیل مصر بود و ستادی برای اینموضوع شکل گرفت و همه مسائل بررسی و عارضه یابی و مشکلات آنها حل و فصل میشود.
به گفته معاون اجرایی رییس جمهور در دو سالی که از عمر دولت گذشته است بیش از ۵ هزار و ۴۰۰ کارخانه در حوزههای صنعت کشاورزی و تولیدی احیا شده است. آخرین مورد آن کارخانه قند یاسوج در استان کهگیلویه و بویر احمد بود. کارخانه ماشین سازی تبریز، در خوزستان و سایر استانها به همین صورت و این جزو برنامههای ثابت در سفرهای استانی تعریف شده است. احیای این ۵۴۰۰ واحد، سبب ایجاد ۱۱۸ هزار شغل شده و مابه ازای فعال شدن این کارخانهها ۱۱۶ هزار میلیارد تومان سرمایههای راکد مردم را فعال کرده است.