\r\n\r\n\r\nبه گزارش بورسخبر ، مروری بر فعالیتهای بازار سهام در روزهای گذشته نشان میدهد که این بازار همچنان در رکود و وضعیتی خنثی به سر میبرد.حجم معاملات همچنان در کف است و امروز به حدود ۲۱۰۰ میلیارد تومان رسید. آمارها نشان از ارزندگی سهمها دارند اما بیپولی همچنان مشکل اصلی بازار سهام است.\r\n\r\nدر این زمینه محمد خبریزاد، کارشناس بازار سهام گفت: پولی که پیشبینی میشد از صندوق تثبیت به بازار سهام بیاید ظاهرا هنوز به صندوق تثبیت هم نیامده است و بازار همچنان با کمبود نقدینگی مواجه است.\r\n\r\nاین کارشناس بازار سهام ادامه داد: دولت همچنان اوراق عرضه میکند اما در این ماه دو اسناد خزانه سررسید شدند و اوراق جدید نیست.\r\nاین رکورد تعمدی است
\r\nبه نظر می رسد این رکود در بازار سرمایه تعمدی باشد. این دیدگاه مهدی سماواتی، کارشناس و فعال بازار سرمایه است که در این باره میگوید: به نظر میرسد، در رشد نکردن بازار، تعمدی وجود دارد؛ زمانی که تورم در کشوری، طی یک سال به طور متوسط ۸۰ تا ۱۰۰ درصد افزایش پیدا میکند و همزمان با آن، شاخصکل حدود ۴۰درصد کاهش مییابد، نمیتوان تحلیلی برای چنین وضعیتی داشت.\r\nسماواتی در ادامه صحبت هایش از فقدان اعتماد صحبت می کند و می گوید: مهمترین مسئله بازار را نبود اعتماد و امنیت دانست و ادعا کرد سرمایهگذاران معمولا به سمت بازاری میروند که پیشبینیپذیر باشد اما این روزها ما شاهد بازاری هستیم که معاملات روز جاری آن هم، پیشبینی پذیر نیست. چنین تصیمات خلقالساعهای، یا عمدا برای درگیر کردن بازار در نوسان و هیجانات گرفته شده و یا از روی بیتدبیری و غیرمتخصص بودن مسئولان است.
\r\nخبریزاد نیز اضافه می کند: بازار به پول احتیاج دارد. یا باید اوضاع بازار آنقدر مثبت شود که حقیقیها وارد بازار شوند و پولهای پارک شده وضعیت را بهبود ببخشد. یا حقوقیها باید دستبهکار شوند. آنچه مسلم است فعلا پولی در بازار نیست و فردا نیز در کلیت بازار تغییری حاصل نخواهد شد. وضعیت بازار تا محرکی وارد نشود نوسانی باقی میماند.\r\n\r\n \r\nروند مذاکرات در وضعیت بورس بیتاثیر است
\r\nیکی از مهمترین مسائلی که از نگاه برخی بر رکود بازار بورس تاثیر گذار بوده روند و نتایج مذاکرات وین است. اما سماوتی این فعال بازار سرمایه به این دیدگاه باوری ندارد و معتقد است نتیجه مذاکرات تاثیری بر بازار سهام ندارد. او در این زمینه اضافه می کند: در چنین شرایطی که بازار به آرامش نیاز داشته و اقتصاد ایران درگیر مشکلات بنیادی است حتی تا پنج الی ۶سال آینده هیچ چشمانداز مثبتی از بهترین توافق هم جود ندارد.
\r\nسماواتی معتقد است: وضعیت کنونی به خوبی نشان میدهد مشکلات بازار فارغ از مذاکرات است و بازار بهخاطر مذاکرات، گارد دفاعی نگرفته و عدم خریدها هیچ ارتباطی به مذاکرات ندارد. حتی اگر مذاکرات هم با توافق همراه شود، تاثیر مثبتی بر بازار سرمایه نداشته و از طرفی دغدغه بازار کنونی قیمت دلار نیست. بلکه ما درگیر تصمیمات دولت و سیاست اقتصادی هستیم که عرضه نقدینگی بازار سرمایه را به سمت خرید اوراق دولتی هدایت کرده و از طرفی با افزایش پایدار نرخ بهره دست و پنجه نرم میکنیم.
\r\n\r\n\r\nآیا در ماههای پیش روسرمایهگذاری جدید بکنیم؟
\r\nاین کارشناس بازار بورس در ادامه صحبتهایش با بیان این موضوع که طبق آمار کارگزاریها، هر روزه درخواست خروج وجوه خرد از بازار وجود دارد، افزود: عمدتا این وجوه به بازار سکه، طلا و ارز و یا به سمت رمز ارز میروند. که این انتقال، حتی هیچ نفعی برای اقتصاد کشور هم ندارد. در چنین شرایطی که تدبیری برای نرخ بهره وجود ندارد و مسئولان چارهای برای رفع مشکلات ندارند، مردم و سرمایهگذاران نباید تا پایان سال جاری، پول جدیدی وارد بازار سرمایه کنند.