به گزارش بورسخبر، نوسانات نرخ ارز و بهای دلار آمریکا در روز گذشته تاثیرات عجیبی بر بازارهای سرمایه داشت. بازار جهانی تت تاثیر این تغییرات و افزایش نرخ بهره آمریکا دچار روندی کاهشی شد.
مروری بر اخیار بازار طلای جهانی نشان میدهد که بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری با ۰.۱ درصد کاهش، به ۱۸۱۲ دلار و ۲۷ سنت رسید. بهای معاملات این بازار روز سه شنبه به ۱۸۰۵ دلار نزول کرده بود که پایینترین قیمت یک هفته اخیر بود.
این در حالی است که در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا با ۰.۱ درصد کاهش، به ۱۸۱۱ دلار و ۱۰ سنت رسید. بهای معاملات این بازار شب گذشته با ۰.۲ درصد کاهش، در ۱۸۱۲ دلار و ۴۰ سنت بسته شده بود.
و اما از بازارهای طلای داخلی چه خبر؟
روز گذشته برخلاف انتظارها بازار جهانی طلا بر مدار صعود قرار گرفت. قیمت اونس طلا 6 دلار بالا رفت و به1820 دلار رسید. در بازار داخلی ایران هم قیمت طلا 18 عیار 15 هزار و 200 تومان از روز گذشته گران تر بود و با 1 میلیون و 203 هزار و 500 تومان معامله شد
از طرفی قیمت سکه امامی هم با افزایش قیمت روبهرو شد و توانست 95 هزار تومان بر ارزش خود بیفزاید و بر روی 12 میلیون و 325 هزار تومان قرار بگیرد. با احتساب قیمت 27 هزار و 920 تومان برای دلار، اندازه قیمت واقعی سکه 11 میلیون و 963 هزار تومان به دست آمد و حباب سکه نیز 3.02 درصد بود.
کارشناسان چه میگویند؟
برخی فعالان بازار طلا و سکه درباره وضعیت بهای سکه و طلا در بازارهای داخلی معتقند با قرارگرفتن این فلز گرانبهای داخلی بالای سطح ۱۲میلیون و ۲۰۰هزار تومان میتواند بهصورت موقت سایه ریزش قیمتها و فروش بیشتر سرمایهگذاران از سر بازار سکه برداشته شود. با این حال حباب این سکه به اندازهای بالا است که انتظار افزایش معنادار همزمان با رشد نرخ دلار و اونس طلا درصورت عدمایجاد توافقات دور از انتظار نیست.
آیا صعود طلا دنبالهدار است؟
بر اساس آمارها و گزارشهای ارائه شده اگر چه اونس طلا در بازار جهانی در روز گذشته افزایش یافت اما قیمتها با تضعیف اندک شاخص دلار آمریکا حمایت شدند، بهطوریکه هر اونس طلای جهانی به قیمت ۱۸۳۷دلار (تا ساعت ۱۹:۲۰ به وقت تهران) مورد معامله قرار گرفت. بنابراین به نظر می رسد که رکود تورمی یک مشکل بزرگ برای سیاستگذاران در فدرالرزرو و سایر نقاط جهان است.
صعودی شدن طلا تحت تاثیر سینگال های نزولی دلار
کارشناسان و تحلیلگران بازار سرمایه بر این باورند که راهحل برای رکود اقتصادی کاهش نرخهای بهره است، اما این نرخها برای تقریبا دو سال نزدیک به صفر بوده است، با این حال اگر فدرالرزرو در افزایش نرخ بهره خیلی سریع حرکت کند، با سرمایهگذاران با مشکل مواجه خواهد شد. همچنین اذعان دارند اگر شاخص دلار بهشدت پایین بیاید در واقع میتواند سیگنالی برای صعودیشدن طلا باشد.