کرونا از کنترل خارج شده/در خانه بمانید، شرایط سخت است
رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد عنوان کرد: شرایط کرونا در حال حاضر از کنترل شدن گذشته و تعداد مبتلایان در حال افزایش میباشد. باید مردم را آگاه کنیم تا در خانههای خود بمانند زیرا شرایط سخت است.
مثل همیشه غافلگیر شدهایم و شرایطی که در سطح شهر میبینیم، شرایط آمادگی افراد برای یک پیک نیست. امیکرون یک بیماری ساده و سرپایی نیست و نخواهد بود.

سویه جدید کرونا تنها یک جهش تا آلوده کردن انسانها فاصله دارد
اگرچه برخی از کارشناسان بهداشت تئوریهایی مطرح کردند مبنی بر اینکه سویه اُمیکرون چشماندازی برای پایان همهگیری است، اما مقامات سازمان بهداشت جهانی(WHO) به طور علنی گفتهاند که انتظار دارند سویهای جدید بعد از اُمیکرون ظاهر شود که قابلیت انتقال بیشتری نسبت به سویههای قبلی دارد.
چاندران، ویروسشناس و استاد کالج پزشکی آلبرت انیشتین خاطر نشان کرد: هیچ دلیلی وجود ندارد که باور کنیم جهشهای ویروس تمام شده است، من انتظار دارم سویههای بیشتری را ببینیم و انواع مشابهی از رفتارهای موج مانند را مشاهده خواهیم کرد.
نگرانی دیگری که متخصصان در رابطه با ظهور سویه جدید دارند، چگونگی فرار سویههای بعدی از سیستم ایمنی افراد و ایمنی ناشی از واکسیناسیون است.
نئوکوو سویه جدید کرونا نبوده و نگرانکننده نیست
معاون پژوهش سازمان نظام پزشکی مطرح کرد: نئوکوو که این روزها توسط خبرگزاری هایی که دوستدار اخبار زرد هستند به یک شایعه نگران کننده تبدیل شده، نه یک سویه جدید از کووید۱۹ است و نه فعلا جای نگرانی دارد.
نئوکوو، ابتدا در خفاش های آفریقای جنوبی شناسایی شد و تا این لحظه فقط در بین جمعیت خفاشها انتقال داشته است. این ویروس شاید با تغییراتی بتواند آلودگی انسانی بدهد.
همه این داستان ها از یک مقاله پره-پرینت (هنوز مرور و چاپ نشده) برخواسته است و باید به مردم اطمینان داد چنین سویه جدیدی هنوز وجود ندارد که انسان ها را سریعتر از کووید۱۹ مبتلا کند و مرگ و میر بالاتر از ویروس مِرس نیز داشته باشد.

ریسک ابتلا به اُمیکرون در واکسن نزدهها
عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا ضمن اشاره به وضعیت این بیماری در کشور، در عین حال درباره تستهای تشخیصی این سویه تاکید کرد: منفی کاذب در تستهای تشخیصی کرونا با سویه امیکرون حدود ۵۰ درصد است؛ به همین دلیل ما میگوییم همه بیمارانی که علائم سرماخوردگی دارند مبتلا به امیکرون هستند؛ مگر اینکه خلاف آن ثابت شود.
استفاده ۵۷ درصدی از ماسک در شرایط اُمیکرونی
با وجود آغاز پیک ششم کرونا با سویه به شدت مُسری اُمیکرون در کشور، میانگین استفاده از ماسک در کشور ۵۷ درصد است و وضعیت رعایت سایر پروتکلهای بهداشتی نیز چندان چنگی به دل نمیزند.
درحالیکه سویه اُمیکرون، پیک ششم کرونا را در کشور کلید زده و به سرعت هفت شهر کشور را قرمز، ۴۳ شهر را در وضعیت نارنجی و ۲۱۷ شهر را در وضعیت زرد کرونایی قرار داده است، اما بر اساس اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت، میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور در هفته منتهی به نهم بهمن ماه ۱۴۰۰ (از ۲۹ دی تا ۹ بهمن ماه)، بالغ بر ۵۸.۸۹ درصد است؛ آماری که قطعا نمیتواند در پیشگیری از اوجگیری مجدد کرونا در کشور موثر باشد.
امیکرون به چند روز قرنطینه نیاز دارد؟
علیرضا صداقت در مورد مهمترین علائم امیکرون و دوران قرنطینه آن گفت: علائم امیکرون مانند بقیه سویههای علائم سرماخوردگی است و گاهی هم علائمی مانند تهوع و استفراغ را به همراه دارد که احتمال دارد این نشانهها بیشتر شده و به دلدرد و اسهال منجر شود. اگر کسی بدون علامت باشد و در تماس با شخص دیگری مبتلا شده باشد، دوره قرنطینه او پنج روز است اما اگر کسی علائم داشته باشد، در روز هفتم و هشتم باید در ۲ نوبت تست رپید انجام دهد و در صورت منفی بودن ۲ تست میتواند از قرنطینه خارج شود؛ در غیر این صورت تا زمانی که علائم وجود دارد باید از ۱۰ تا ۱۲ روز در قرنطینه باشد.

درخواست تعطیلی ۲ هفتهای برای کنترل کرونا
اپلیکیشن ماسک وابسته به وزارت بهداشت تصریح کرد: استانداران کل کشور بر اساس تفویض اختیار ستاد ملی کرونا، لطفا دستور تعطیلی ۲ هفتهای فعالیتها و مشاغل غیرضروری را صادر فرمایید، قبل از آنکه خیلی دیر شود.
یکی از تجربیات ناموفق در موجهای قبلی کرونا به تعویق انداختن وضع محدودیتهای جدی بود تا جایی که عملا کار از کار گذشته بود.
محدودیتها صرفا زمانی موثر است که در ابتدای اوجگیری آمار مبتلایان اعمال شود.
هماکنون روند بستری کرونا در اکثر استانها به شدت رو به افزایش است، ازدحام مردم در محیط فاقد تهویه و در شرایطی که بسیاری از آنها بدون آنکه مطلع باشند ناقل کرونا هستند، منجر به ابتلای سایرین میشود.
در بسیاری از کشورها بهرغم آمار بالای واکسیناسیون، موج بستری و مرگ مبتلایان اُمیکرون بلندتر از دلتا بوده، اگر مشابه همین اتفاق در ایران رقم بخورد، به زودی باید منتظر پر شدن بیمارستانها باشیم.
در چنین شرایطی فقط یک راه حل وجود دارد: تعطیلی موقت، سلامت مردم را اولویت اول بدانیم.
هزینههای بستری دانش آموزان مبتلا به کرونا پرداخت میشود
کریمی فر، مدیرکل رفاه و پشتیبانی آموزش و پرورش خاطر نشان کرد: مدارس سقف پرداختی هزینههای بستری دانش آموزان مبتلا به کرونا بالغ بر ۱۰ میلیون تومان است.
هزینههای درمانی سرپایی و بیمارستانی ناشی از هر حادثه برای دانش آموزان تا سقف ۶ میلیون تومان خواهد بود.
خانوادههای دانش آموزان متوفی ناشی از هر حادثه در داخل و یا خارج از مدرسه تا سقف ۱۵ میلیون تومان غرامت فوت دریافت میکنند.
هزینههای درمان همه فرهنگیان شاغل به همراه افراد تحت تکفل که تحت پوشش بیمه تکمیلی درمان هستند، بدون سقف و به صورت نامحدود پرداخت میشود.
فرهنگیان میتوانند با مراجعه به مراکز درمانی طرف قرارداد، با ارائه کد ملی از همه تعهدات درمانی رایگان بهرهمند شوند.