رقیه کدخدا زاده؛ بورس خبر: مذاکرات هستهای وین روز سهشنبه در حالی از سر گرفته شد که آمریکا تعیین تکلیف این گفتگوها را امری «اضطراری» و دستیابی به توافق را «در دسترس» توصیف کرد.
هشدار سناتورهای جمهوری خواه به بایدن؛ خبری از مذاکرات وین درز نکرد
مذاکرات هستهای ایران در حالی روز سهشنبه ۸ فوریه (۱۹ بهمن) بی سر و صدا در وین از سر گرفته شد که ۳۳ تن از اعضای جمهوری خواه سنای آمریکا در نامهای به جو بایدن، رئیس جمهور این کشور نسبت به هرگونه توافق جدید با ایران که به قوانین آمریکا پایبند نباشد، هشدار دادند.
بدون خروج واشنگتن از توهمات کنونی، مسیر مذاکرات وین هموار نمیشود
علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران نیز اظهار داشت: «بدون خروج واشنگتن از توهمات کنونی، مسیر مذاکرات وین هموار نمیشود.»
وی افزود: دولت فعلی آمریکا تاکنون با تداوم سیاست فشار حداکثری ترامپ علیه ایران تلاش کرده اهدافی را که او با قلدری نتوانست محقق کند، با ارائه وعدههای بیپشتوانه تامین کند.
ایران و آمریکا در جریان گفتگوهای وین به طور غیرمستقیم درباره امکان احیای برجام از طریق لغو تحریمهای هستهای واشنگتن علیه تهران و پایبندی مجدد ایران به مفاد توافق سال ۲۰۱۵ مذاکره میکنند.
شمخانی: مذاکرات به مرحله اعلام نظر قطعی رسیده است
شمخانی در توییتر نوشت: «مذاکرات وین به مرحلهای رسیده که میتوان در مورد نتیجه آن با قطعیت و بدون نیاز به گمانهزنی اعلام نظر کرد.»
وی پیشتر در توییت دیگری نوشته بود که بعد از گفتگو با علی باقری، رئیس تیم مذاکرهکنندگان ایرانی در وین، متوجه سختی روند مذاکرات شده است.
خطیبزاده: همه تحریمها ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ باید رفع شوند
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران نیز در نشست خبری هفتگی خود با یادآوری روند کند گفتگوها در دور تازه مذاکرات، گفت: گفتگوها وقتی به روزهایی میرسد که باید در مورد مسائل جدی صحبت شود، سخت میشود. البته قطعا با یک سری کندیهایی روبروست.
وی با تأکید بر این که همه تحریمهای ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ (شورای امنیت) باید رفع بشوند، گفت: بن بستی در وین نیست و مذاکرات مثل سابق در حال برگزاری و گفتگوهای هیئتها در حال انجام است.
وی در ادامه افزود: ایران پس از بازگشت هیئت مذاکره کننده پروپوزال (پیشنهاد) خود را به بحث گذاشت. امروز گفتگو درباره موضوعات کلیدی باقیمانده است. ایران تصمیات سیاسی خود را سالها پیش گرفته و در برجام مانده است. میزان فاصله ما در رسیدن به توافق رابطهای معکوس با اراده واقعی آمریکا و طرفهای غربی دارد و اگر آنها اراده واقعی نشان دهند زمان رسیدن به توافق کمتر است.
وی تاکید کرد: این توافق منتظر تصمیمات سیاسی طرفهای مقابل مانده است.
خطیبزاده در پاسخ به پرسشی درباره تضمینها بیان کرد: ایالات متحده قابل اعتماد نیست به همین خاطر باید تضمینهای عینی اخذ شود تا دوباره حقوق بینالملل مورد سخره دولت آمریکا قرار نگیرد.
هشتمین دور مذاکرات ایران و کشورهای ۱+۴ روز شنبه در حالی ادامه پیدا کرد که مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه ایران برای حضور در این گفتوگوها وارد وین شد.
میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در وین با اشاره به آخرین نشست اعضای برجام (بدون ایران) با آمریکا گفت که پیشرفتهای چشمگیری در روند مذاکرات حاصل شده است.