وزیر امورخارجه ایران؛
ایران؛ کانون امنیت بینالملل در نشست امنیتی مونیخ
جمهوری اسلامی ایران همواره نقشی فعال و سازنده در امنیت منطقه و حتی جهان داشته و به عنوان قدرت برتر منطقه به ویژه در حوزه امنیت هوایی، زمینی و دریایی این جایگاه و ظرفیت را دارد که از تصمیمگیران و تصمیمسازان در اجلاسهای امنیتی جهان باشد.
به گزارش بورس خبر به نقل از نور نیوز، حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در پنجاه و هشتمین نشست کنفرانس امنیتی مونیخ حضور یافت.
این حضور برگرفته از ادامه سیاست دیپلماسی فعال و جهان شمول است که بر اساس آن جمهوری اسلامی بر توسعه مناسبات با سراسر جهان تاکید دارد.
این دیپلماسی فعال از ابتدای دولت سیزدهم با عضویت دائم در پیمان شانگهای، فعالسازی اکو، رایزنیهای گسترده و فشرده با همسایگان، اجرایی شدن توافق راهبردی 25 ساله ایران و چین، تقویت همکاریهای همهجانبه تهران-مسکو، انجام مذاکرات با گروه 1+4 در وین و تقویت دیپلماسی انرژی با موضوع گاز در سفر آتی رئیسجمهور به قطر نمود داشته است.
مجموع این اقدامات البته تلاش برای بیاثرسازی تحریمها در چارچوب دیپلماسی اقتصادی و فعال با تکیه بر ابتکار عملها و تلاشهای درونی برای حل مشکلات اقتصادی کشور بدون چشمداشت و دلبستگی صرف به خارج از مرزهاست.
بر این اساس میتوان گفت که حضور وزیر امور خارجه در کنفرانس مونیخ برخلاف جوسازیهای رسانهای غرب مبنی بر نسبت دادن این حضور به مذاکرات وین و پیشنویس ادعاییشان، گامی مستقل در چارچوب دیپلماسی فعال برای بیاثر کردن تحریمهاست.
جمهوری اسلامی ایران همواره نقشی فعال و سازنده در امنیت منطقه و حتی جهان داشته و به عنوان قدرت برتر منطقه به ویژه در حوزه امنیت هوایی، زمینی و دریایی این جایگاه و ظرفیت را دارد که از تصمیمگیران و تصمیمسازان در اجلاسهای امنیتی جهان باشد.
ایران در قبال درد و رنجهای ملتهای مظلوم و زجرکشیده فلسطین، یمن، عراق، سوریه، افغانستان و... همواره خود را مسئول دانسته و در کنار اقدامات حمایتی، طرحها و ابتکار عملهایی در سطوح منطقهای و جهانی ارائه کرده است که توجه به آنها میتواند زمینهساز پایان این بحرانها و برقراری ثبات و امنیت پایدار در منطقه و جهان گردد.
ایران در کنار کمکهای بشردوستانه و حمایت از مقاومت این ملتها و کشورها در برابر اشغالگران، متجاوزان، تروریسم سیاسی و اقتصادی تحمیلی نظام سرمایهداری، صدای رسای این ملتها در مجامع جهانی و افکار عمومی بوده و حضور وزیر امور خارجه در نشست امنیتی مونیخ به عنوان بخشی از این رویکرد قابل ارزیابی است.
آمریکا و نظام سرمایهداری در حالی همچنان در توهم و تصور نظام تکقطبی سیر میکنند که بحرانها و چالشهای دنیای امروز اتفاقا برگرفته از همین تفکر خودبرترپندارانه بوده و راه نجات و راه رهایی از آن نیز مقابله جهانی با چنین تفکری است.
جمهوری اسلامی به عنوان کشوری که در طول چهار دهه در صف اول حملات نظام سلطه و استکبار جهانی قرار داشته و توانسته با وجود تمام این توطئهها و تهدیدات مسیر اقتدار را بپیماید، میتواند راهکارها و الگوهای عملی برای تحقق چندجانبهگرایی را به جهانیان ارائه کند.
به عبارتی حضور موثر در نشست مونیخ میتواند بخشی از جهاد تبیین در عرصه سیاست خارجی برای آگاهیبخشی جهانی نسبت به ارزشها، آرمانها و دستاوردهای انقلاب اسلامی و تشریح خباثتها و توطئههای نظام سلطه علیه ملت ایران باشد.