شناسه خبر : 87446
تاریخ انتشار :
حالِ زارِ صنعت خودروسازی!
انحصار و عقب‌ماندگی؛

حالِ زارِ صنعت خودروسازی!

در پی نارضایتی رهبر معظم انقلاب و مردم در خصوص کیفیت پایین خودروهای داخلی، رئیس‌جمهور با بازدید سر زده از ایران خودرو دستورهای مهمی برای تحول در این صنعت صادر کرد.

رقیه کدخدازاده؛ بورس خبر؛ دهم بهمن ماه بود که رهبر معظم انقلاب اسلامی مواضع مهمی را درباره وضعیت نامطلوب خودروی داخلی مطرح و از آن انتقاد کردند.

ایشان در دیدار جمعی از تولیدکنندگان و فعالان صنعتی در این باره گفتند که با وجود حمایت زیاد از صنعت خودرو در کشور، کیفیت خودرو خوب نیست و مردم ناراضی‌اند و حق با مردم است.

از سوی دیگر هم رئیس‌جمهوری در وعده‌های انتخاباتی خود تاکید داشت که خودرو باید از حالت انحصاری خارج شده و برای آن قیمت عادلانه تعیین کنیم.

حالا با توجه به گلایه مندی مردم و رهبر انقلاب از وضعیت خودروی داخلی رئیس‌جمهوری با صدور هشت دستور صریح در حوزه تولید به این موضوع ورود کرده است.

 وضعیت انبارهای ایران خودرو قابل قبول نیست 

برپایه این گزارش سید ابراهیم رئیسی امروز چهارشنه یازدهم اسفندماه در یک بازدید از پیش اعلام نشده از ایران خودرو دستورهای مهمی در حوزه خودرو را صادر کرد.

در این بازدید رئیس‌جمهوری ابتدا از خودروهای موجود در انبارهای ایران خودرو بازدید میدانی به عمل آورد و با تأکید بر غیرقابل قبول بودن وجود این حجم از خودرو در انبار، دستورهایی برای ترخیص خودروها صادر کرد.

رئیس‌جمهوری پس از بازدید از انبار خودروهای ایران خودرو، با حضور در خطوط تولید در جریان آخرین وضعیت تولید قرار گرفت و دستورهای در حوزه تامین قطعات و ترخیص فوری خودروهای دپو شده در انبارهای ایران خودرو، افزایش ۵۰ درصدی تولید خودرو در سال آینده، توقف تولید برخی خودروهای قدیمی و آغاز تولید چند خودروی جدید و با کیفیت، اجازه واردات منضبط و تحت نظارت از سال آینده، نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی، شفاف‌سازی فرآیند قرعه کشی و رفع ابهام کامل برای مردم با نظارت دقیق وزارت صمت صادر کرد.

رئیس+جمهور
 

 هشت دستور رئیس‌ جمهور در حوزه خودرو 

1- در حوزه تولید؛
الف) تولید خودرو در سال 1401 نسبت به سال 1400 حداقل 50 درصد افزایش یابد.
ب) سازوکارهای لازم به منظور تولید و عرضه حداقل یک «خودروی اقتصادی» با ساختار به روز، فراهم گردد.
پ) در سال 1401 حداقل تولید 3 خودروی قدیمی متوقف و 3 خودرو جدید با کیفیت مطلوب، تولید و عرضه شوند.
2- تولید خودروهای جدید و پیشرفته، خودروهای برقی، متصل و خودران گسترش یابد و سرمایه گذاری و بسترسازی برای ورود دانش و فناوری موجود در صنایع دفاعی و فضایی و ظرفیت شرکت های دانش بنیان برای ایجاد تحول در صنعت خودروسازی «در مقیاس اقتصادی»، فراهم گردد.
3- نسبت به تامین قطعات مورد نیاز و ترخیص و عرضه فوری خودروهای دپوشده در انبارهای شرکتهای خودروساز به بازار، تا نصاب استاندارد، حداکثر ظرف 2 ماه آینده، اقدام شود.
4- در صورت عدم اقدام برای انجام تعهدات و رفع نیاز بازار به منظور افزایش رقابت‌پذیری و رفع شائبه انحصار، متناسب سازی قیمت خودرو و جبران کمبود تولید به میزان مورد نیاز بازار، موانع قانونی و اجرایی واردات خودرو، حداکثر ظرف 3 ماه آینده رفع شود و با افزایش صادرات خودرو و قطعات، نسبت صادرات به واردات در صنعت خودرو افزایش یابد.
5- در خصوص نحوه عرضه خودرو به مردم به منظور ایجاد شفافیت و افزایش رضایت مندی مردم؛
الف) ضمن حذف تدریجی روند قرعه کشی با افزایش عرضه، فرآیند فعلی عرضه خودرو (از طریق قرعه کشی) فوراً اصلاح و شفاف سازی لازم در آن صورت گیرد.
ب) از ابتدای سال 1401 پس از تکمیل وجه، خودروهای پیش فروش شده باید بدون تاخیر بلاوجه، قابل تحویل به مشتری گردد.
پ) هرگونه واگذاری خودرو به شرکتها و دستگاههای دولتی و غیر دولتی به صورت رانتی و غیرشفاف و متفاوت با رویه معمول فروش خودرو به مردم ممنوع است.
6- به منظور نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی اعم از باری و مسافری، هرساله حداقل 20 هزار خودرو (کشنده، کامیون، کامیونت، اتوبوس و مینی بوس) فرسوده، از رده خارج شده و جایگزین کردن آنها با خودروهای با کیفیت برای صاحبان مشاغل مربوطه، تسهیل شود.
7- به منظور افزایش کیفیت و ایمنی خودروهای تولید داخل؛
الف) هرگونه استفاده از قطعات با کیفیت پایین در مونتاژ خودرو از ابتدای سال 1401 مطلقا ممنوع است و دستگاههای مسئول موظفند با عرضه قطعات یدکی تقلبی و قاچاق به ویژه قطعات پر مصرف و موثر بر ایمنی خودرو نیز مقابله نمایند.
ب) خودروهای عرضه شده به بازار از ابتدای سال 1401، می بایست حداقل با 3 سال یا پیمایش 60 هزار کیلومتر، ضمانت شوند.
8- واگذاری مدیریت دولتی شرکت های خودروسازی ایران خودرو و سایپا سریعاً به بخش غیر دولتی تعیین تکلیف شود.
معاون اول رئیس‌جمهور، مسئول نظارت و پیگیری حسن اجرای این ابلاغیه خواهد بود.

 

 شرکت های خودروسازی مخالفتی با واردات خودرو ندارند 

روح الله ایزدخواه عضو کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به نشست جمعی از اعضای کمیسیون صنایع مجلس بامجمع تشخیص با موضوع بررسی اختلاف نظرات درباره طرح ساماندهی بازار خودرو گفت:در این نشست که آقای سعیدی کیا به نمایندگی از مجمع تشخیص حضور داشت، تعدادی از نمایندگان مجلس و همچنین نمایندگان شرکت های خودروسازی به بیان نقطه نظرات خود درباره مصوبه ساماندهی بازار خودرو پرداختند.
وی افزود: نکته قابل توجه این نشست این بود که نه نمایندگان شرکت های خودروسازی و نه آقای سعیدی کیا با اصل طرح مخالفتی نداشتند. البته هیئت عالی نظارت دو بار تاکنون مخالفت خود را با مصوبه خودرویی مجلس به شکل رسمی اعلام کرده ولیعدم مخالفت آقای سعیدی کیا با این طرح بیانگر این است که نظر صحن مجمع با نظر هیئت عالی نظارت لزوما یکسان نیست.
درباره اظهارات هفته گذشته مدیرعامل سایپا مبنی بر استقبال این شرکت از واردات خودرو، خاطرنشان کرد: در شرایطی که شورای نگهبان پس از یکبار رفت و برگشت، طرح ساماندهی بازار خودرو را تایید کرد، هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنان با این طرح اعلام مخالفت می کند.
این عضو کمیسیون صنایع مجلس عنوان کرد:مندر جلسه اخیری که با آقای سعیدی کیاداشتیم به ایشان که گویا از سوی مجمع مسئول کمیته پیگیری طرح ساماندهی است، تاکید کردم که ادله هیئت عالی نظارت مجمع برای مخالفت با طرح مجلس مشخص نیست. همچنین تاکید کردم که طرح مجلس کاملا در راستای حمایت از تولید داخل است و صرفا برای تنظیم عرضه و تقاضا در بازار خودرو هدفگذاری کرده است و سقف واردات مجاز به میزان کسری تولید داخل باشد.

خودرو
 

ماندگاری خودروها در پارکینگ ایران خودرو فقط ۲ هفته از سال آینده

مهدی خطیبی گفت: برای سال آینده هدف‌گذاری شده تا تولید ما 750 هزار خودرو در سال باشد و بعد از این حداکثر خودرو‌های کف ایران خودرو، 40 هزار دستگاه خواهد شد و با توجه به تاکید رییس جمهور که دستور دادند حداکثر 2 هفته باید خودرو‌ها در انبار‌ها باقی بمانند دیگر از سال آینده بیش از این مدت، خودرو‌ها باقی نخواهند ماند.
مدیرعامل ایران‌خودرو افزود: در خصوص قرعه کشی‌ها تلاش خواهیم کرد از سال آینده با افزایش تولید و عرضه، خودبه خود شیوه قرعه کشی خاتمه یابد.
وی گفت: ما در یک ماه گذشته روزانه 100 دستگاه افزایش تولید داشتیم که با احتساب تولیدات قبلی روزانه 2 هزار 350 دستگاه خودرو به دست مشتریان می‌رسد.
خطیبی افزود: در ایرانخودرو حدود 82 هزار خودرو ما در کف کارخانه باقی مانده بود که حدود 28 هزار دستگاه از خودرو‌های کف را جمع آوری کردیم و وارد بازار شدند.


نظرات

نظر شما

: : :
کلیه حقوق این سایت برای بورس خبر ایران محفوظ است.
نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.


boursekhabariranian
Copyright © 2021 www.‎boursekhabariranian.ir‎, All rights reserved.