\r\n
\r\n\r\n
\r\n
به گزارش بورسخبر به نقل از روزنامه شرق سرهنگ علی همهخانی درباره عوامل مؤثر بر تشدید یا تخفیف مجازات پس از وقوع تصادف گفت: به طور کلی در قانون برای رانندگانی که از صحنه تصادف فرار کنند، تشدید مجازات در نظر گرفته شده است. در این خصوص ماده ۷۱۹ قانون مجازات اسلامی تأکید دارد که «هر گاه مصدوم احتیاج به کمک فوری داشته و راننده با وجود امکان رساندن مصدوم به مراکز درمانی و یا استمداد از مأمورین انتظامی از این کار خودداری کند و یا به منظور فرار از تعقیب، محل حادثه را ترک و مصدوم را رها کند، حسب مورد به بیش از دوسوم حداکثر مجازات مذکور در مواد ۷۱۴ و ۷۱۵ و ۷۱۶ این قانون محکوم خواهد شد و دادگاه نمیتواند در مورد این ماده تخفیف قائل شود».
\r\n
وی ادامه داد: همچنین در تبصره یک همین ماده نیز آمده است که «راننده در صورتی میتواند برای انجام تکالیف مذکور در این ماده وسیله نقلیه را از صحنه حادثه حرکت دهد که برای کمکرسانیدن به مصدوم توسل به طریق دیگر ممکن نباشد». در تبصره دوم ماده ۷۱۹ قانون مجازات اسلامی نیز بیان شده که «در همه موارد مذکور هرگاه راننده مصدوم را به نقاطی برای معالجه و استراحت برساند یا مأمورین مربوطه را از واقعه آگاه کند، یا به هر نحوی موجبات معالجه و استراحت و تخفیف آلام مصدوم را فراهم کند، دادگاه مقررات تخفیف را درباره او رعایت خواهد کرد».
\r\n
همهخانی با بیان اینکه علاوه بر فرار از صحنه تصادف برخی از اعمال قبل از تصادف هم موجب تشدید مجازات میشود، گفت: نداشتن گواهینامه، نقص فنی خودرو، سرعت غیرمجاز یعنی در صورتی که راننده زیادتر از سرعت مقرر حرکت کرده باشد و در صورتی که راننده دستگاه موتوری را با وجود نقص و عیب مکانیکی مؤثر در تصادف به کار انداخته باشد و نیز در صورتی که راننده در محلهایی که برای عبور پیادهرو علامت مخصوص گذاشته شده است، مراعات لازم را نکند یا از محلهایی که عبور از آن ممنوع شده است، رانندگی کند، در همه این موارد راننده به بیش از دوسوم حداکثر مجازات قانونی مذکور در مواد فوق محکوم میشود. دادگاه نیز میتواند علاوه بر این مجازات که برای متهم در نظر میگیرد او را بین یک تا پنج سال از رانندگی محروم کند.
\r\n
وی درخصوص خودداری از کمک به مصدومین و فرار از صحنه تصادف نیز گفت: طبق قانون قانون مجازات خودداری از کمک به مصدومین و رفع مخاطرات جانی نیز در نظر گرفته شده که هرکس شخص یا اشخاصی را در معرض خطر جانی مشاهده کند و بتواند با اقدام فوری خود یا کمکطلبیدن از دیگران یا اعلام فوری به مراجع یا مقامات صلاحیتدار از وقوع خطر یا تشدید نتیجه آن جلوگیری کند بدون اینکه با این اقدام خطری متوجه خود او یا دیگران شود و با وجود استمداد یا دلالت اوضاع و احوال بر ضرورت کمک از اقدام به این امر خودداری کند به حبس تا یک سال یا جزای نقدی محکوم خواهد شد.
\r\n